tabere retezat copii, tabere retezat

Te ajutăm să-ți găsești pasiunea

tabere iarna, tabere vara, tabere austria, tabere predeal

 

ACTIVITĂȚI

  • expediții pe vârfuri
  • noțiuni de prim ajutor
  • tehnici de supraviețuire
  • cântece de munte la foc de tabără
  • activități de gospodărire la cort

 

Trekking

 

În taberele de trekking vom descoperi cele mai frumoase parcuri naturale ale României. Taberele de trekking se organizează în Bucegi, Făgăraș, Retezat, Apuseni și Piatra Craiului. Fiecare dintre acești masivi ne oferă frumuseți de nedescris, dar și ocazia de a ne încărca bateriile în afara orașului.

În Retezat vom descoperi cel mai mare parc national din țară, cu un relief glaciar unic. Întâlnirea cu acest „tărâm fermecat cu ochi albaștri” și fascinația în fața măreției naturii, îi fac pe copii să-și dorească să ajungă pe cele mai înalte vârfuri, acolo unde vor putea curpinde cu privirea frumusețea Retezatului.

Apusenii sunt faimoși pentru multitudinea de peșteri din zonă. În Apuseni, pe lângă trekking, ne ocupăm și de speologie, unde descoperim frumusețile subterane ale României. 

În Bucegi vom vedea Sfixul, Babele și Crucea Caraiman, dar vom avea și ocazia să dormim în cabane (Mălăiești, Omu, Piatra Arsă) ca niște munțomani adevărați.

Masivul Piatra Craiului este renumit pentru flora și fauna deosebită. Aici vom descoperi Cabana Plaiul Foii, zona La Zăplaz și multe alte trasee de neuitat.

Făgărașii sunt casa celui mai înalt vârf din România: Moldoveanu. Nimic nu se compară cu senzația de reușită și de libertate pe care o ai când te afli pe acoperișul României. Copii care ajung acolo rămân uimiti și profund impresionati de peisajul zonei.

Copii vor participa active la toate activitățile desfășurate în tabără: montarea corturilor (dacă este cazul), aprovizionare cu apă și lemne, gătit. Seara ne adunăm în jurul focului și cântam la chitară sau povestim.

Copii vor fi împărțiți pe grupe în funcție de vârstă, dar și în funcție de pregătirea lor fizică. Cei mai antrenați vor ajunge pe vârfurile cele mai înalte, iar cei mai puțin antrenați vor vizita șeile de sub vârfuri.

Parteneri

inchide fereastra
like us on facebook