Rezerva acum
+40 732 115 582 
Scoala de schi
+40 736 759 697

Povesti din tabere

A fost și trebuie povestit, pentru că nu știm dacă se vă mai întâmplă experiența din Făgăraș. După multe tabere în Retezat, Apuseni și Bucegi am considerat că este timpul să ajungem și în Făgăraș. Am plecat cu un obiectiv măreț "Vârful Moldoveanu". În prima zi, vremea a fost superba. Am urcat în șaua Doamnele, am atins Vf Capra și Vf Vânătoarea lui Buteanu. Prima zi era destinata formării grupelor deoarece nu credeam nici noi și nici copiii că vom ajunge toți pe Moldoveanu, acoperișul României. Totuși, spre bucuria noastră, toți copiii păreau foarte motivați și s-au descuracat de minune. A doua zi am plecat spre cabana Podragu, prin Fereastra Smeilor. A fost greu, frig, un drum lung și foarte obositor. Am ajuns la Podragu după 8 ore de mers aproape epuizați. Ne-a fost clar atunci că mulți nu vor avea energia necesară pentru a merge până pe Vf Moldoveanu. Am avut parte de o surpriză în acea seara: copiii, care de obicei mergeau la somn cu greu tot timpul având cate ceva de vorbit, la ora 10 erau în pat și nu pentru că au fost rugați sau certați, ci pentru că a doua zi ei chiar vroiau să ajungă pe vârf. Vremea a fost minunată, am plecat timid și încet cu veșnica întrebare pe buze "Unde este vârful, se vede?". Am reușit să ajungem toți, ne-am pozat, am râs și fericiți de reușita noastră ne-am întors la Cabana Podragu. A urmat apoi lunga coborâre prin ploaie de la Podragu până în orașul Victoria, dar care nu s-a simțit, după euforia de a fi atins vârful Moldoveanu. A fost o tabără cu adevărat deosebită, în care am simțit că ceea ce facem de ani de zile a dat roade; o tabăra în care copii noștri au devenit muntomani adevărați!

Scoala de schi si snowboard

Clabucet

ȘCOALA DE SCHI

Avem experiență în domeniul sporturilor de iarnă din 1999. Școala noastră de schi este poziționată la baza pârtiei Clăbucet Sosire, în incinta complexului Clăbucet. Dispunem de 12 monitori de schi și snowboard, care lucrează după linia metodică franceză, Memento.

Pentru sistemul orelor de grup cursanții trebuie să fie la același nivel tehnic. Nu se pot forma grupuri în care diferența de vârstă este mare (ex: adult-copil) deoarece metodica și limbajul folosit în explicații sunt diferite.

CE ÎNVĂȚ ÎNTR-O ORĂ?

Obiectivul tehnic la finalul unei ore de schi este alunecarea pe linia pantei cu oprire în plug frânat. De asemenea, învățăm primele noțiuni despre ocolire, cazături și ridicări, dar și modalități de deplasare și întoarcere pe teren plat.

POT SCHIA SINGUR DUPĂ O SINGURĂ ORĂ?

Recomandarea noastră este ca după o singură oră, cursantul să schieze singur doar pe pârtia pentru începători.

CE ÎNVĂȚ ÎNTR-UN CURS DE 12 ORE?

Obiectivul tehnic la finalul unui curs de 12 ore este ocolirea cu deschidere simultană pe o pârtie de nivel intermediar (pârtie roșie) și folosirea în siguranță a mijloacelor de transport pe cablu (carpetă, telschi, telescaun).

INFORMAȚII UTILE

Complexul Clăbucet beneficiază de parcare, dar în perioada sărbătorilor și a week-endurilor este foarte aglomerată. De aceea, vă sfătuim să parcați mașina la baza pârtiei (în parcarea publică) și să urcați pe jos până la școala de schi.

Pentru rezervarea orelor de schi în perioada vacanțelor școlare și ăn week-enduri vă rugăm să ne contactați cu cel puțin două săptămâni înainte.

Echipamentul de schi și snowboard se poate închiria din Centrul de Închiriere Echipament Sportiv Clăbucet, aflat în aceeași clădire cu școala de schi. Prețul unui echipament complet de schi/snowboard este de 50 RON/zi.

Contact si preturi

CONTACT SCOALA DE SCHI

0736759697 - Oana

Pachetele pe care le oferim sunt următoarele:

 • Oră individuală:   180 RON/persoană
 • Oră 2 persoane:  155 RON/persoană
 • Oră 3 persoane:  120 RON/persoană
 • Oră 4-6 persoane: 90 RON/persoană
 • Curs de 12 ore: 1800 RON/persoană (2 ore gratuite)

Ski day este un nou concept Mountain Adventure.

Incercam sa transformam "vestita" ora individuala de schi sau snowboard in "all day long".

Mai exact, minim patru ore de schi sau snowboard ( maxim - cat puteti), cu o binemeritata pauza de masa la pranz.

Pachetul contine: 

 • 5-6 ore de schi / snowboard
 • echipamentul de schi / snowboard
 • contravaloarea transportului pe cablu pentru instructor 

Preturi/zi/persoana: 

 • 1 persoana     - 850 lei/persoana
 • 2 persoane     - 650 lei/persoana
 • 3 -4 persoane - 550 lei/persoana

 

In cazul grupurilor de mai multe persoane este important ca nivelul de schi sa fie omogen.

Cursurule se pot desfasura in Predeal sau Sinaia, la instalatiile de transport ale SC Teleferic SA.

Monitorii de schi & snowboard  Mountain Adventure sunt atestati FRSB sau ISIA, cu mare experienta atat la nivel debutant dar si pentru nivele superioare de perfectionare. O parte dintre instructorii nostrii au experienta taberelor de schi si snowboard, deci se descurca excelent la sistemul orelor de grup.

Tabere de vara si iarna

Exploreaza pachetele noastre

Fă cunoștință cu Mountain Adventure

Echipa noastră

Costin Nițoiu

Instructor schi

adresa facebook

Ana Zett

Instructor schi, PR și Comunicare

adresa facebook 

Gabrian Cristian

Instructor schi & mtb

adresa facebook

Iulia Grigor

Instructor schi

adresa facebook

Se incarca..

Produsul a fost adaugat in cos!