Rezerva acum
+40 732 115 582 
Scoala de schi
+40 736 759 697

Schi de tura

adaugat in: 2020-11-18 autor: Daniel Ignatescu

Schiul de tura este modul ideal in care poti explora muntii si zonele neamenajate. Te bucuri de zapada proaspata, natura, liniste dar faci si o cantitate insemnata de exercitiu fizic in acelasi timp.

Efortul de a te deplasa la deal sperie pe majoritatea celor care incearca pentru prima data schiul de tura. Ideea este ca nu trebuie sa fi un super maratonist pentru a practica acest sport si ca in  orice sport anaerob cu pasi mici pornesti de la trasee scurte si in timp vei capata rezistenta si tehnica.

Tehnica de coborare este simalara celei de la schiul alpin. Daca esti un schior mediu pe partie te vei descurca si la schiul de tura. Tehnica insa se dezvolta si se imbunatateste tot pe partie. Daca vei vrea sa virezi mai bine in crusta sau zapada grea trebuie acceptat faptul ca tot la partie ne intoarcem pentru a corecta deprinderile gresite.

Se poate practica din noiembrie pana in mai. In sezonul de primavara gasim zapada firnuita, foarte placuta la coborare, dar sansele de pulver( zapada prospata) sunt mai mici. 

Echipamentul este foarte important si trebuie adaptat nivelului nostru de tehnica si experienta. echipamentul trebuie sa fie comod, usor, si potrivit ca dimensiuni. Va putem consilia in vederea achizitionarii. 

De ce ar trebuie sa mergem la schi touring cu un ghid?

In primu rand iesind din zonele schiabile amenajate, apar si riscurile: schimbarea vremii, ceata, avalanse, posibilitatea de ratacire.

Un ghid montan autorizat, are grija de siguranta ta si va gasi cele mai bune solutii pentru a te bucura de partea de coborare. In functie de orientarea cardinala a pantelor, calitatea zapezii difera si daca tot ai facut un efort sa ajungi pana sus, e pacat sa nu cobori pe cea mai buna zapada.

In functie de nivelul tau de experienta turele pot fi de o zi sau de mai multe zile ( din cabana in cabana). In Alpi exista cateva rute celebre de schi de tura:

Haute Route , o traversare legendara de la Chamonix la Zermatt pe trei variante de dificultate sau Carros du foc din Spania in care se traverseaza Pirineii Spanioli in 5 zile

Mountain adventure va sta la dispozitie cu sfaturi, cursuri,  ture de schi de tura pentru incepatori, medii sau avansati. Avem cateva echipamente de inchiriat si ghizi cu multa experienta. 

 

 

 

Articole

Articole populare

Scoala de schi si snowboard

Clabucet

ȘCOALA DE SCHI

Avem experiență în domeniul sporturilor de iarnă din 1999. Școala noastră de schi este poziționată la baza pârtiei Clăbucet Sosire, în incinta complexului Clăbucet. Dispunem de 12 monitori de schi și snowboard, care lucrează după linia metodică franceză, Memento.

Pentru sistemul orelor de grup cursanții trebuie să fie la același nivel tehnic. Nu se pot forma grupuri în care diferența de vârstă este mare (ex: adult-copil) deoarece metodica și limbajul folosit în explicații sunt diferite.

CE ÎNVĂȚ ÎNTR-O ORĂ?

Obiectivul tehnic la finalul unei ore de schi este alunecarea pe linia pantei cu oprire în plug frânat. De asemenea, învățăm primele noțiuni despre ocolire, cazături și ridicări, dar și modalități de deplasare și întoarcere pe teren plat.

POT SCHIA SINGUR DUPĂ O SINGURĂ ORĂ?

Recomandarea noastră este ca după o singură oră, cursantul să schieze singur doar pe pârtia pentru începători.

CE ÎNVĂȚ ÎNTR-UN CURS DE 12 ORE?

Obiectivul tehnic la finalul unui curs de 12 ore este ocolirea cu deschidere simultană pe o pârtie de nivel intermediar (pârtie roșie) și folosirea în siguranță a mijloacelor de transport pe cablu (carpetă, telschi, telescaun).

INFORMAȚII UTILE

Complexul Clăbucet beneficiază de parcare, dar în perioada sărbătorilor și a week-endurilor este foarte aglomerată. De aceea, vă sfătuim să parcați mașina la baza pârtiei (în parcarea publică) și să urcați pe jos până la școala de schi.

Pentru rezervarea orelor de schi în perioada vacanțelor școlare și ăn week-enduri vă rugăm să ne contactați cu cel puțin două săptămâni înainte.

Echipamentul de schi și snowboard se poate închiria din Centrul de Închiriere Echipament Sportiv Clăbucet, aflat în aceeași clădire cu școala de schi. Prețul unui echipament complet de schi/snowboard este de 50 RON/zi.

Contact si preturi

CONTACT SCOALA DE SCHI

0736759697 - Oana

Pachetele pe care le oferim sunt următoarele:

 • Oră individuală:   180 RON/persoană
 • Oră 2 persoane:  155 RON/persoană
 • Oră 3 persoane:  120 RON/persoană
 • Oră 4-6 persoane: 90 RON/persoană
 • Curs de 12 ore: 1800 RON/persoană (2 ore gratuite)

Ski day este un nou concept Mountain Adventure.

Incercam sa transformam "vestita" ora individuala de schi sau snowboard in "all day long".

Mai exact, minim patru ore de schi sau snowboard ( maxim - cat puteti), cu o binemeritata pauza de masa la pranz.

Pachetul contine: 

 • 5-6 ore de schi / snowboard
 • echipamentul de schi / snowboard
 • contravaloarea transportului pe cablu pentru instructor 

Preturi/zi/persoana: 

 • 1 persoana     - 850 lei/persoana
 • 2 persoane     - 650 lei/persoana
 • 3 -4 persoane - 550 lei/persoana

 

In cazul grupurilor de mai multe persoane este important ca nivelul de schi sa fie omogen.

Cursurule se pot desfasura in Predeal sau Sinaia, la instalatiile de transport ale SC Teleferic SA.

Monitorii de schi & snowboard  Mountain Adventure sunt atestati FRSB sau ISIA, cu mare experienta atat la nivel debutant dar si pentru nivele superioare de perfectionare. O parte dintre instructorii nostrii au experienta taberelor de schi si snowboard, deci se descurca excelent la sistemul orelor de grup.

Tabere de vara si iarna

Exploreaza pachetele noastre

Fă cunoștință cu Mountain Adventure

Echipa noastră

Costin Nițoiu

Instructor schi

adresa facebook

Ana Zett

Instructor schi, PR și Comunicare

adresa facebook 

Gabrian Cristian

Instructor schi & mtb

adresa facebook

Iulia Grigor

Instructor schi

adresa facebook

Se incarca..

Produsul a fost adaugat in cos!