Rezerva acum
+40 732 115 582 
Scoala de schi
+40 736 759 697

Tabere de schi si snowboard pentru copii

adaugat in: 2020-11-03 autor: Daniel Ignatescu
www.mountain-adventure.ro

În ultimii ani piață taberelor de schi sau de vara pentru copii a explodat, cererea fiind de multe ori mai mare decât oferta. Și este normal să fie așa daca ne gândim la costurile unei săptămâni petrecute la munte pentru o familie cu un copil versus o tabăra pentru junior.

Organizatorii de tabere oferă pachete complete: cazare, servicii de masa, instructaj și unii dintre ei chiar echipamant de schi, ofertele conțin în medie 18 ore de schi pe tabăra dar exista pe piață și tabere în care se schiază și 24 de ore în cele 5 zile de tabăra. Deci, financiar tabăra de schi este mult mai avantajoasa.

Sunt însă câteva aspecte importante la care trebuie să fiți atenți atunci când alegeți o tabăra pentru copilul dumneavoastră.

1. Experiență echipei. Monitoria la sistemul de grup diferă de orele individuale. Siguranță și gestionarea grupului în alunecare sunt importante. Asta nu înseamnă că o companie noua pe piață nu poate angaja monitori de schi cu experiență și dedicați meseriei.

2. Locația de cazare. Contează puțin numărul de stele pe care le are locația de cazare. Important este să fie decenta că și condiții de cazare, curata, dar mai ales aproape de domeniul schiabil din stațiunea în care se organizează tabăra.

3. Grupele de schi. În țoață Europa civilizata în domeniul sporturilor de iarna grupele de schi sunt alcătuite din maxim 8 copii, numărul optim fiind de 6 copii, din mai multe considerente: siguranță copiiilor pe partie și la mijloacele de transport pe cablu, progresia și omogenitatea grupului. Schiul și snowbord-ul sunt sporturi tehnice în care progresul este puternic influențat de deprinderile anterioare și probabilitatea că țoață grupa de copii să fie la același nivel tehnic este mica. De aceea cu, cât este mai mica grupa de schi, cu atât mai bine!

4. Linia metodica. Este important că toți instructorii de schi din echipa organizatoare să lucreze după aceasi linie metodica, pentru o progresie lina și fireasca a copiiilor în cazul în care se schimba monitorul.

5. Așteptările părinților. Până la vârstă de 8 ani copiii învață să schieze prin imitație(de asta instructorii trebuie să fie bine pregătiți), nu înțeleg limbajul tehnic și nici nu au răbdare, ei vor să se distreze și să se joace. O acomodare cât mai lunga la începători, fară a sari etape importate în predarea schiului vor aduce un mare plus pe viitor, având toate șansele că, copilul nostru să ajungă un foarte bun schior. Deci, nu este important daca după prima săptămână de schi copilul a urcat cu telescaunul sau teleschiul, ci daca revine cu drag la schi.

6. Avantajele unei tabere de schi versus ora de schi individuala. Pe lângă faptul că juniorul vă sta pe partie multe ore, este într-un grup de copii cu vârstă apropiata și se distrează, el învață din greseliile celorlalți, socializează, comunica, se descurca singur în situații inedite.

 

 

 

Articole

Articole populare

Scoala de schi si snowboard

Clabucet

ȘCOALA DE SCHI

Avem experiență în domeniul sporturilor de iarnă din 1999. Școala noastră de schi este poziționată la baza pârtiei Clăbucet Sosire, în incinta complexului Clăbucet. Dispunem de 12 monitori de schi și snowboard, care lucrează după linia metodică franceză, Memento.

Pentru sistemul orelor de grup cursanții trebuie să fie la același nivel tehnic. Nu se pot forma grupuri în care diferența de vârstă este mare (ex: adult-copil) deoarece metodica și limbajul folosit în explicații sunt diferite.

CE ÎNVĂȚ ÎNTR-O ORĂ?

Obiectivul tehnic la finalul unei ore de schi este alunecarea pe linia pantei cu oprire în plug frânat. De asemenea, învățăm primele noțiuni despre ocolire, cazături și ridicări, dar și modalități de deplasare și întoarcere pe teren plat.

POT SCHIA SINGUR DUPĂ O SINGURĂ ORĂ?

Recomandarea noastră este ca după o singură oră, cursantul să schieze singur doar pe pârtia pentru începători.

CE ÎNVĂȚ ÎNTR-UN CURS DE 12 ORE?

Obiectivul tehnic la finalul unui curs de 12 ore este ocolirea cu deschidere simultană pe o pârtie de nivel intermediar (pârtie roșie) și folosirea în siguranță a mijloacelor de transport pe cablu (carpetă, telschi, telescaun).

INFORMAȚII UTILE

Complexul Clăbucet beneficiază de parcare, dar în perioada sărbătorilor și a week-endurilor este foarte aglomerată. De aceea, vă sfătuim să parcați mașina la baza pârtiei (în parcarea publică) și să urcați pe jos până la școala de schi.

Pentru rezervarea orelor de schi în perioada vacanțelor școlare și ăn week-enduri vă rugăm să ne contactați cu cel puțin două săptămâni înainte.

Echipamentul de schi și snowboard se poate închiria din Centrul de Închiriere Echipament Sportiv Clăbucet, aflat în aceeași clădire cu școala de schi. Prețul unui echipament complet de schi/snowboard este de 50 RON/zi.

Contact si preturi

CONTACT SCOALA DE SCHI

0736759697 - Oana

Pachetele pe care le oferim sunt următoarele:

 • Oră individuală:   180 RON/persoană
 • Oră 2 persoane:  155 RON/persoană
 • Oră 3 persoane:  120 RON/persoană
 • Oră 4-6 persoane: 90 RON/persoană
 • Curs de 12 ore: 1800 RON/persoană (2 ore gratuite)

Ski day este un nou concept Mountain Adventure.

Incercam sa transformam "vestita" ora individuala de schi sau snowboard in "all day long".

Mai exact, minim patru ore de schi sau snowboard ( maxim - cat puteti), cu o binemeritata pauza de masa la pranz.

Pachetul contine: 

 • 5-6 ore de schi / snowboard
 • echipamentul de schi / snowboard
 • contravaloarea transportului pe cablu pentru instructor 

Preturi/zi/persoana: 

 • 1 persoana     - 850 lei/persoana
 • 2 persoane     - 650 lei/persoana
 • 3 -4 persoane - 550 lei/persoana

 

In cazul grupurilor de mai multe persoane este important ca nivelul de schi sa fie omogen.

Cursurule se pot desfasura in Predeal sau Sinaia, la instalatiile de transport ale SC Teleferic SA.

Monitorii de schi & snowboard  Mountain Adventure sunt atestati FRSB sau ISIA, cu mare experienta atat la nivel debutant dar si pentru nivele superioare de perfectionare. O parte dintre instructorii nostrii au experienta taberelor de schi si snowboard, deci se descurca excelent la sistemul orelor de grup.

Tabere de vara si iarna

Exploreaza pachetele noastre

Fă cunoștință cu Mountain Adventure

Echipa noastră

Costin Nițoiu

Instructor schi

adresa facebook

Ana Zett

Instructor schi, PR și Comunicare

adresa facebook 

Gabrian Cristian

Instructor schi & mtb

adresa facebook

Iulia Grigor

Instructor schi

adresa facebook

Se incarca..

Produsul a fost adaugat in cos!